Copiii pot învăța orice prin joacă, fără efort. Matematică, istorie, geografie, ortografie, biologie, efectiv orice! Școala românească nu excelează la acest capitol, însă acum există pe piață o mulțime de jocuri pe care părinții le pot cumpăra pentru copiii lor, pentru a le face mai atractiv procesul de învățare.

1. Șah

Specialiștii spun că practicarea șahului de la o vârstă fragedă îi ajută pe cei mici să își îmbunătățească inteligența. Vârsta de la care pot începe să joace șah este de 5 ani.
Recomandarea noastră este ca la început să nu investiți foarte mult într-un set de șah. Un cadou perfect pentru acest moment este acest Set de Șah la tub, aflat în aceste zile în campania de reduceri a Magazinului de Șah. Ideal pentru cei aflați la început de drum, conține piese din plastic de tip Staunton și tablă de vinil, ambele extrem de rezistente. Un set de sah la un preț accesibil și ușor de transportat!

2. Scrabble

Jocul de Scrabble este perfect pentru a dezvolta vocabularul unui copil. Practicat de jucători de toate vârstele din întreaga lume, este nu doar distractiv, ci și util. Câștigi adunând puncte cu ajutorul cuvintelor pe care le creezi. Dacă vrei varianta în limba română, produsă la Mediaș, atunci alege Jocul de Scrabble din oferta Magazinului de Șah, agreat de Federația Română de Scrabble.

3. Animale din Continente

Un alt joc fascinant pentru mulți copii este acest joc de cultura generală original românesc, care asigura distracția copiilor cu vârste de peste 7 ani. Autorul va invita într-o călătorie imaginară de-a lungul continentelor în care veți explora o mare parte din regnul animal. Suntem încrezători că acest joc minunat va avea un impact pozitiv și intens asupra copiilor. Animale din Continente este un joc de cărți pentru 2-6 jucători și conține 60 de cărți de joc, un pliant cu animalele grupate pe regnuri și o hartă a lumii.

4. BrainBox – Să Învățăm Mate

Este un joc potrivit pentru copii de la vârsta de 8 ani, plin de concepte predate la școală și nu numai. Dezvoltat de un profesor de școală primară cu experiență de predare de 30 de ani, BrainBox Să învățăm mate atinge un echilibru mare între învățare și distracție. Veți vedea, matematica nu îi va mai speria pe copii după acest joc.

5. Navigatori Celebri

Acesta este un joc de societate geografic, original românesc, cu exploratori celebri și întrebări tip quiz, pentru 1-4 jucători. Copiii vor porni într-o expediție imaginară de-a lungul întregii planete, în care vor urmări traseele a 12 navigatori celebri, descoperind detalii interesante despre viețile acestora. Jocul conține o tablă mare de joc cu harta lumii, roza vânturilor, un tabel pentru urmărirea pozițiilor, 12 planșe de joc cu exploratori și trasee, 48 cărți de joc cu întrebări, 16 cărți de joc comoară, 12 pioni nave.

Mai multe jocuri educative găsești pe site-ul Magazinului de Șah.  Profită de prețurile speciale până duminică, 12 septembrie!